A túraterv – Horvátország, 2007.08.06.-tól ameddig jól esik!


Konkrét, és részletes terv nincs, csak egy nagyjábóli vázlat, ami majd még pár napon belül pár konkrét kempinggel pontosodik. Íme:

 

Hétfőn indulás, majd egy kis lazulás a Balaton partján, sötétedés előtt pedig tovább indulás a határ felé, ahol a GPS segítségével egy kemping felkutatása, és pihi..
Másnap sátorbontás, és irány Szlovénia: Postojna, egy gyönyöű cseppkőbarlang (EUban a legnagyobb), és egy
méggyönyörűbb lovagvár meglesése, majd még aznap irány Isztria északi pontja, ahol egy kempingben alvás, másnap lubickolás, esetleg 1-2 pihenő nap, majd ha már unalmas a tenger, sátor bont és irány délre.
Na, és innentől szabadság, szal ha valahol megtetszik a tenger, akkor ott letáborozás, lubickolás, lazulás egy kempingben, és ha már unalmas ismét tovább délre. Így kb 4-5 nap alatt leérkezés Splithez, ahol van bőven látnivaló: makarskai riviérára, omis, brela, tucepi, podgora, zivogosce, gradac, legszebb vidékek. Ha már unalmas ez is, akkor irány haza, ha esetleg a tengerből is elég volt, akkor a legérdekesebb hegyi utak beiktatásával toronyiránt hazafelé.
Az útvonal végig autópályamentes, amiről a GPS gondoskodik, hogy nehogy beejtsünk egy autópályát. A tempó végig 90 kmph (stoptáblánál esetleg kevesebb :)), az össz táv pedig nagyjából 2100 km. Na, van valakinek kedve csatlakozni? 🙂

Hozzászólás