Telekocsizás Oszkárral


Túrablog révén úgy gondolom, hogy passzol a profilba mindenféle utazásos téma, így pedig ide kell tartozzon a legújabb élményhalmaz is: a telekocsizás. Alig több, mint 3 hónapja van még csak meg a négykerekű jószág, a Skodri, mégis lassan már a 6000. kilométert hajtjuk bele kedvesemmel.

Nem nehéz ilyen gyorsan szaporítani a kilométereket: egy-egy hazaút közel 600 kilométer, és bár havonta csak egyszer megyünk haza, akkor is immáron autóval, mint mindenhova. Az 5 órányi, és horror áron történő tömegközlekedés helyett választjuk ezt a 2,5-3 órás kényelmes utazást, ám szintén horror áron. Ráadásul mindkettőnk esetében igaz az, hogy a hazajárásra állami támogatás révén munkahelyünk hozzájárul a költségek 86%-ához, így igen jó érveknek kell születniük az autózás mellett, hogy racionális szemlélet mellett megérje.

Na, erre a racionalizálásra válasz az Oszkár és a telekocsizás. Ketten ülve az autóban a fejenkénti költségek felveszik a versenyt a teljesárú menetjegyek összegével, ám ha már négyen ülünk ugyanabban az autóban, akkor a 86%-os támogatást is egész jól megközelítjük, a kényelmi és idő tényezőkről már nem is beszélve.

Ennek tükrében már az első jó tapasztalatok után felvettük az összes jó előre megtervezett utunkat az oszkar.com-on, hogy aki már szintén hetekkel előre látja a hétvégi programjait, annak kínáljunk lehetőséget a velünk utazásra.

Hogy bejött-e?
Naná! Csak még nem az optimális hatásfokkal. Igen ritka egy emberfajta az, aki éppen Győrből Egerbe -kvázi átszelve az ország felét- szeretne utazni, és egyelőre ilyennel még nem sikerült találkoznunk. Ámde olyan utasunk mindig akad, aki valamelyik irányba legalább az út felére csatlakozik hozzánk; sőt, általában ketten is jönnek!

A haszon ilyenkor dupla: jó társaságban az út jelentősen gyorsabban telik, és eddig mindig olyan különleges és érdekes emberekkel utazhattunk együtt, akikkel akár teljes utunk során szívesen beszélgettünk volna. A beszélgetés fonalát mindig könnyen és gyorsan felvesszük, és eddigi utasaink révén igazán különleges életutakat, vagy épp extrémvicces élethelyzeteket, történeteket ismerhettünk meg. Volt rá példa, hogy már-már Standupon érezhettük magunkat, amikor egyik utasunk igazán elemében volt, és kiváló történeteket mesélt; de volt már nem egy világmegváltó, világnézetekről diskuráló utunk is. Mind-mind valamilyen szempontból különleges emberekkel, ami egy óriásit nyom a racionálisan autózás latjába.

Eddig nagyjából 8-10 ember utazott velünk a 8 utunk során (4 oda-vissza), amin ugyan mindenképpen szeretnénk javítani, viszont már ennyi alapján is azt mondhatjuk, hogy megérte elkezdeni a telekocsizást! Ha ez a 8-10 ember nem tartott volna velünk, akkor egészen biztos, hogy másképp állnánk az alig 3 hónap alatt letekert 6000 kilométerünkhöz. 🙂

Ezek alapján nézd meg aktuális hirdetéseimet ITT: http://www.oszkar.com/login/profilok.php?kitkeres=1355599503:grafur és csatlakozz! 🙂

Oszkár telekocsi

Hozzászólás