Motoros világgá-menés 5


Előző bejegyzésben egy nagy lepel lerántást ígértem, ami kishíján elmaradt egy kifáradásig sétálós Margit-szigetes fotóséta, és az azt követő “apró” szundi miatt. Nos, a lepel lerántás lényege, hogy eddig jóelőre beharangoztam itt az (elsősorban motoros) terveimet, most viszont csak épp egy héttel előtte mondom Nektek azt, amire már jó ideje készülök: egy kis világgá-menésre az én Hondámmal.

A 2007-es Horvát túrám óta (ami indította ezt a blogot) vágyok valami hasonló, kicsit őrült, kicsit felelőtlen, és nagyon a szabadságról szóló túráról, egy olyanról, amit majd lehet mesélni pár évtizeddel később is. Így jött az ötlet, hogy félretett tartalékaimból leválasztottam egy nagyobb pénzmagot arra a célra, hogy azt mindet elmotorozzam. Vannak ötleteim (pusztán a blogon is van itt rengeteg), de talán túl sok is.

Jó lenne megcsinálni a régi nagy álmomat a “Fekete Erdőtől a Fekete tengerig” túrát, de ahhoz ez a pénz még kevés lesz. Jó lenne megcsinálni az eredetileg MZ-vel tervezett “Európa túrát”, amit terveztem, de bizony ehhez is kevés lesz a pénzmag, és még mindig vannak közelebbi országokban is olyan vidékek, amerre nem jártam. Így alakult, hogy eldöntöttem: nincs terv! Elindulok, és amerre visz az út, arra megyek!


Terv az nincsen, de ötleteket szívesen fogadok kommentekben (
olcsó, jó, vízpartos helyekre)! 🙂

Egy fix: vízparton pihengetés kell bele, ahol lehet olvasni, mivel van itt pár könyv, amik már évek óta halogatódnak, és ideje lenne elolvasni őket. Így pár nap vízparton pihenés során szeretném őket közelebbről is megismerni, vagy legalább csak bele-bele nézni, hogy a lelkiismeretem megnyugodjon.

Ezen a túrán végül társam is akad: MZsombor, aki még pár éve ezen blogom alapján ismert meg a 3-as főúton motorozva, és szólított le egy piros lámpa után egy kis beszélgetésre. Neki említve a dolgot döntöttük el, hogy ketten belecsapunk. Hogy fűszerezzük a dolgot, arra is gondoltam, hogy lehet majd az első benzinkútnál pénzfeldobással eldöntjük az égtájat, hogy merre menjünk, és a repülő pénzre bízott szerencsénk javaslatára vágunk neki a túrának, méghozzá pontosan egy hét múlva, 25-én, szombaton.
Terveim szerint szeretném majd hasonlóan közvetíteni ezt a túrát is, mint a 2007-es Horvát túrámat.

És hogy mi lesz itt a show? .. Hát kérem a felkészülés! 🙂 Nagy show lesz, ugyanis szinte nulláról felkészülni, mert a szorgalmi időszak és a vizsgaidőszak annyira lekötött, hogy egy picit sem volt alkalmam készülni rá. Annak viszont vége, így most, 1 hét áll rendelkezésre, hogy felkészítsem a motort, a felszerelésemet, és magamat a kicsit több, mint egy hetes csavargásra..

Rövidesen jön a “Felkészülő show” első része, azaz a motor felkészítésének első lépéseiről egy kis szösszenet.  Stay tuned! 🙂


Hozzászólás

5 Gondolat “Motoros világgá-menés

  • András

    Jó utat! Én aznap Győrben még vizsgázom Hő-és áramlástan, illetve Általános Géptan nevezetű szépségekből… Mindenesetre kíváncsian várom a beszámolókat mind a felkészülésről, mind az útról 🙂

  • Flor

    Nagyon jó utat! Tisztítsd ki a lelked és a szíved, ne felejts el vigyázni magadra!Olcsó, jó vízparti helyek vannak a Körösök vidékén pl., onnan pedig Románia egy köpés, ha mégis úgy gondolnád, hogy lenne még tartalék a Fekete-tengerhez és nekiindulnál.

  • GrafUr

    Köszönöm Andris, és kitartást Neked! 🙂 Hogyhogy tovább tart ott a vizsgaidőszak? Nem BSc?
    Flor: Köszönöm a kommenteket, és a jókívánságokat, de kérlek inkább ne írj többet!
    Az útirány még elválik (a szerencsére vagy a hangulatra bízva), de a Körösök vidéke így is – úgy is kimarad.

  • Hvala

    Szlovénia-Bledi és Bohini tó az Őrségen és Ausztrián át megközelítve.
    Az Őrségben tudok “jóárasított” vendégházat (mi mindig itt szállunk meg jövet-menet 1-1 éjszakára).
    A Bledi-tó partján jó kis kemping van.