Felkészülés #1 – T-6. nap 3


Nos, az elmúlt hetek eredményeként nagy nehezen beszerzett dobozrendszer immáron teljes: Givi E45NJ hátsó topcase, és gyári Honda oldaldobozok, gyári tartóval. Vagyis “teljes” a motor mellé téve, ugyanis ezeket még fel is kell tenni.

Elsőre kicsit elkezdtem aggódni, hogy a gyári tartó vajon mennyire fog elférni a nem-gyári, hanem Louisos monokey rendszerű hátsó doboz tartója mellett. Ez az aggodalom egészen máig tartott, ugyanis ma jó alaposan neki estem a gépek, hogy majd pikk-pakk fel is rakom rá a doboztartót, de egyelőre ez még várat magára, csavarok híján. Arra viszont jó volt a mintegy 2 órányi szerelés, hogy a) megismertem a motor hátsó traktusát, b) bebizonyítsam magamnak, hogy el fog férni a két rendszer egymás mellett. Nem lesz könnyű, de el fog férni!

A szerelést otthon, Egerben folytatom, ott lesz elég csavar a felszereléshez. Azt hiszem ha ez sikerül, akkor a legelső tennivalót ki is pipálhatom majd: 1) megfelelő tárolókapacitás biztosítása.

Ezt követően viszont még korai lesz hátra dőlni, mert lesz még bőven tenni való a motorral. Ezek sorrendben:
2) 12V-os csatlakozó megoldása, hogy lehessen GPS-t, telefont, akksit tölteni.
3) Riasztó beszerelése. Az MZ-ből kivett riasztó itt hánykolódik már jóideje, pedig csak 4-5 vezeték csatlakozást kellene megoldani. Viszont egy hondánál ez annyira nem is egyszerű, így ezért váratott magára.. Túrához pedig jól jönne egy kis plusz biztonság.
4) GPS tartó tesztelése, esetleg napellenző barkácsolása. A tartó olcsó kínai, jobb azt még most letesztelni..
5) Szerszámkészlet és pótalkatrészek összeállítása. – Hiányzik a gyári készlet, így azt pótolnom kell, felkészülve az esetleges bajokra. Ja, és kupungbowden, nameg -kar, izzók, és gyertya is jó, ha van tartalékba.
6) Teljes átnézés: folyadékok ellenőrzése, csavarok átnézése, meghúzása, bowdenek olajozása.
7) Teljes felszerelés teszt: dobozok fent, megpakolva súllyal, tanktáska, GPS, és és egy kis kör a környéken, hogy ha valami gond van, akkor még most jöjjön elő.. 🙂
8) “Zöldkártya” beszerzése – azaz a nemzetközi biztosítási lap beszerzése a biztosítótól…

Így, hogy a doboz probléma már lassan révbe ér, egész könnyűnek tűnik ennek a maradék 7 pontnak a megoldása. 🙂 De persze a motoron kívül is lesz még tennivaló:
Kaják beszerzése, sátor javítása/új beszerzése, és egy igen nagy, papírokkal kapcsolatos tennivaló, amiről egyelőre itt még nem írnék többet, csak majd talán csütörtökön. 🙂


Hozzászólás

3 Gondolat “Felkészülés #1 – T-6. nap