ELŐZETES II. Tátra túra tervezet


Egyetemi dolgokat lezárva végre kicsit neki eshettem a nyár nagy dobásának tervezéséhez. Sajnos több “nagy dobást” is terveztem, de úgy fest terveim anyagi források híján, na meg számos egyéb program egyre amortizálódott… Viszont akkor már legyen istenes. Előzetes terv így áll jelenleg:

Eddigi túra terv (NEM VÉGLEGES!):
Teljes útvonal: 920 km, http://href.hu/x/cm9a


1. nap, Csütörtök:
Reggel indulás Budapestről, és irány Észak! Rögtön belecsapunk a lecsóba, és az ebédet már a 183 km-re lévő Besztercebányán fogyasztanánk. Este szállás a Magas Tátra lábánál, Lipótszentmiklós közelében (A eset), vagy ha a társaság bevállalós, akkor felőlem Zakopánéban is lehet, Lengyelországban, a Magas Tátra túlsó oldalán (B eset). (ez mintegy 330 km Budapestről összesen; és pont ennyit mentünk, pont ugyanezen az útvonalon tavaly, csak épp hazafelé.. :) Akkor Zakopane-Budapest volt a táv, most ugyanez lehet fordítva, ha bevállaljuk. Ha nem, akkor Szlovákiában alvás)
Térképen: A eset (260 km): http://href.hu/x/cm9r; B eset (330 km): http://href.hu/x/cm9q

2. nap, Péntek: Gyönyörködés a Magas Tátrában, felvonózás Zakopane-ban, majd tovább indulás Krakkó felé. Ez Zakopane-től 106 km-es utat jelent, Lipótszentmiklósról egy bő 90 km-rel több. Krakkóba elég lenne estére beérnünk, a kivilágított belvárosba, ahol elfoglaljuk a belvárosi szállsunkat.
Térképen: A esetben Lipótszentmiklósról (190 km): http://href.hu/x/cm9o ; B esetben Zakopanéból (110 km): http://href.hu/x/cm9p)

3.nap, Szombat: Városnézés Krakkóban. Ezzel menne el a nap első fele, délután pedig indulnánk visszafelé, Poprád irányában, ami mintegy 150 km Krakkótól. Itt, Poprádon aludnánk.
Térképen (160 km): http://href.hu/x/cm9m

4. nap, Vasárnap:
Poprádi szállásunkat elhagyva felmennénk a Csorba tóhoz, amit kihagytunk tavaly. Fotózkodás a tónál, vagy épp a Magas Tátra gyönyörű, motoros útján (ahogy tavaly is :) ), majd egy kicsit még a Magas Tátra kanyargós útján motorozva, az Alacsony Tátrán keresztül (Ördöglakodalma hágó – akárcsak tavaly) elindulnánk hazafelé.
Térképen (330 km): http://href.hu/x/cm9t

Ez még tényleg csak kezdetleges verzió, és a térképek se teljesen pontosak, viszont a kilométer mennyiség terén nagyjából erre lehet számítani. Próbálom minél jobban elosztani ezt a közel ezer kilométert, de elkerülhetetlen, hogy a hazafelére ne jusson egy nagyobb mennyiségű motorozás. A 330 kilométer nyeregben ülve, a hegyekben motorozva nem kevés, és teljes embert igényel… A tavalyi visszajelzések alapján elmondhatom, hogy a társaságnak tetszett, és nem volt ellenére a nagy távolság, remélem ez idén is így lesz! :) (ehhez viszont kéretik jelentkezéskor mérlegelni! :) )
Akit érdekel, a tavalyi részletes, kidolgozott tervet itt találja: http://blog.grafur.hu/archives/2009/08/ … _tervezet/

 

Aki szívesen csatlakozna, és nem MZ-s, az keressen meg! 🙂

Hozzászólás