Pilises hétvége 2


A csütörtöki Járműterv TF1 házileadás miatt most csak röviden és tömören a hétvége eseményeiről. Volt egy kis kikapcsolódás, és az egész hétvége a Pilis körül forgott.

Kezdődött a szombat egy Karinapos túrával, ahol elvonatoztunk Zebegénybe, majd onnan át gyalogoltunk a kilátót érintve NagyMarosba. Nagy úra volt, mind távban, mind szintemelkedésben, viszont feldtette velünk az, hogy szomjasak nem voltunk… 🙂 (lásd első kép + 1 méteres benzincső)

Ez még kapott egy egyméteres benzincsövet!!!! :)

MOBILLAL KÉSZÜLT! - az is rakta össze!

Aztán folytatódott a hétvége egy Pilis-gurulással, tesztelve a technikát. Erről majd később hosszabban, egyelőre legyen annyi elég, hogy a jó időre való tekintettel elgurultam, megtankolni a motort (16 litert fogyasztott az utóbbi 200 kilométeren!!!), egy icipicit lemostam (nem vittük túlzásba), majd megnéztem egy térképet, és elindultam Dobogókő felé. Sose voltam még ott, a kilátás eszméletlen! Az út viszont nem nyűgözött le, valahogy többet vártam tőle. Azt hittem lesz olyan jó, mint az Eger környéki motoros-csapatós utak (24-es, 25-ös, Felsőtárkány-Lillafüred), de egyelőre engem nem nyűgözött le.


Dobogókő környékét kicsit besétálva, felültem a motorra, és máris visszafelére vettem az irányt, egészen pontosan Tinnye felé, hogy megnézzem a filmből híres Üvegtigris büfét. Amikor már azt hittem rossz irányba megyek, megtaláltam! 🙂 Pár fotó után tovább indultam, de direkt nem a legegyértelműbb útvonalon mentem, hanem letértem Sólymár felé, ugyanis még hazafelé útbaejtettem nővéreméket a XII. kerületben. GPS és térkép nélkül, érzésből mentem, ami annyira jól sikerült, hogy egy-két "hűbanyek, hol vagyok?! No, mindegy, itt jobbra!" után a lehető legrövidebb útvonalon értem nővéremék házához……. Mostmár értem, amikor mindenki azt mondja: "eltévedni nem lehet". Direkt elkerültem a forgalmas nagy utakat, és inkább a kisutcákon közlekedtem egy belőtt irány után, és láss csodát, bejött! Ajánlom mindenkinek!

 

MZ ETZ Tuning Project #6:

Amúgy a Tuning Project még nem az igazi, a motor sokat rakoncátlankodott, van még rajta munka, amíg tökéletes lesz… Kigyorsításokkor gyakran a gyújtáshibákra utaló tüneteket produkálta (ami szinte kizárt), valamint továbbra is a "túl sokat kap" tünet volt sokszor, amikor hörgött, szenvedett, és füstölt… A gyertyakép is egyelőre ezt igazolja: fekete mint az éjszaka, de nem értem miért, hiszen már kisebb fúvóka van benne, mint a gyári BVF karburátorokban szokásos… 135-ös van azokban, most ebben pedig 130-as van. Arra számítottam, hogy a gyertyakép fehér lesz, és szegény lesz neki a keverék, de ezekszerint nem… Bár félek, hogy ezt a fekete gyertyaképet valami más okozza.. Csak még nem tudom mi?!?!


Hozzászólás

2 Gondolat “Pilises hétvége

  • ismeretlen olvasó

    Könyörgöm, Herr Grafur!

    Solymár (nem Sólymár)
    Nagymaros (nem NagyMaros)
    Nagymarosra (nem “ba”);

    átgyalogoltunk (nem át gyalogoltunk); filmrendező, filmrendezés (nem film rendező, film rendezés, satöbbi, satöbbi);

    de “most már” (nem “mostmár”)

    Hét órakor (nem órakkor)
    klub/club (nem clubb, klubb)
    Egyéb műegyetemista olvasók figyelmébe: “hegesztés” (nem heggesztés)!!

    “magyar, francia, holland”, ha jelzők, nem pedig Magyar,Francia, Holland;
    “budapesti” (nem Budapesti)

    Ezek jutnak eszembe az utóbbi hetekből mint arctalan tantónéninek (amiért bocsánat); no de ez lenne a legkevesebb (hisz látszik, hogy jó gyerek vagy)..ha nem a nácizmus lenne az. khm. Sejtjük, hogy nem úgy értetted.

  • GrafUr

    Kedves Ismeretlen!
    Ahogy az általam készített reklám is kezdődik: Nem vagyok bölcsész. Ezért nem lesz olyan hibátlan a helyesírásom, mint egy bölcsésznek, vagy mint neked, magyar tanárnéninek. Igenis egybe írok pár dolgot, ha sietek, mert nem az én blogomból fognak a kisiskolások helyesírást tanulni.
    Az internet a kötetleségről, szabadságról szól, és ha egyszer sietek, akkor nem azzal fogok vacakolni, hogy hibátlan legyen az, amit leírok. Nekem az a célom, hogy érthető és élvezhető legyen, nem az, hogy írásaimból meg lehessen tanulni helyesen írni. Persze a nagy, 3 pontos hibákra kínosan ügyelek, mert attól én is falra mászok, ha valahol a “lessz”-t, vagy a “heggesztés”-t olvasom. Idegesít, de sose szólok be senkinek, pedig mint Riga Klub elnök, elég sok ilyet olvashatok emailekben, vagy a riga.hu fórumán. (javaslom nézd meg, csak szedj be hozzá pár nyugtatót!)
    Amikor például a Közhírbe írok, olyankor persze nagyon odafigyelek a helyesírásra, de ráadásul ott még olvasószerkesztők is vannak, akik direkt az ilyen hibák kijavítására vannak.
    Nos, nekem itt a blogon nincs olvasószerkesztőm, mégis csupán max 2 pontos hibákat emlegették, súlyos helyesírási hibák úgy gondolom nem jellemzőek rám, és mindezt úgy teszem, hogy 1: sietek, 2: nincs korrektúrám, 3: utólag nem módosítok, 4: nem vagyok bölcsész, mitöbb, 5: mérnök hallgató vagyok.
    Ezért nálam a most már az mostmár marad, a Nagymaros NagyMaros marad, és ha odamegyek, akkor NagyMarosba megyek! 🙂 Teszem ezt annak ellenére is, hogy mindezt alá is húzta pirossal a firefoxba épített helyesírás ellenőrzőm, de egészen egyszerűen nem érdekel, nincs rá fölös energiám. Ez az internet, és az én blogom, sorry. (ezt is aláhúzta)

    Mindenesetre nagyon köszönöm a figyelmeztetésed és az energiádat, hogy ezt ilyen szépen kigyűjtve megírtad nekem! 🙂 🙂 No, meg azt is nagyon köszönöm, hogy olvasol, mostmár tudom, hogy van egy háttérben munkálkodó korrektúrám.. 🙂