BEINDULT! – ETZ Tuning Project #3.


…És igen, beindult újra avasparipa! Igaz már nem most, hanem múlt vasárnap került sor végre a beröffentésre.

Miután felraktam a karbit, hiába próbáltam beindítani, levegő szívócső nélkül, csakúgy egy szabad karburátorral nem volt hajlandó beindulni a gép. Gondolom ilyenkor nincs elég szívás, nincs elég folytás a karburátoron ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű üzemanyagot szívja fel a főfúvóka apró nyílásán keresztül. Most viszont sikerült szereznem egy minden bizonnyal megfelelő levegő csövet.
A vaterán keresgéltem elsősorban Bambi ötlete alapján autó fűtéscsöveket. Kisvártatva viszont ráakadtam erre a piactéren:

Ez ugyan nem fűtéscső, hanem Skoda Favorit levegő szívócső, aminek nagyobbik átmérője éppen jó a karburátorra, a kisebbik pedig jóval nagyobb a szívászaj-tompító nyílásánál, így abba jól bele tud szorulni. No, hát vasárnap nagy szerelésre nem volt időm, épp csak Bpestre indulás előtt, zakóban ugrottam be a géphez, rápróbáltam a csövet (kiderült, hogy tökéletes hozzá), meg ha már ott voltam, akkor az új kormányvégeket is.
Különösebb megfontolás nélkül rúgtam rá egyet, csakúgy, mondván: "úgysem fog beindulni". Erre a gép pöcc-röff, már járt is. Lelkesen reagált a gázra (hidegen!), és még alapjárat is volt. A beindításra viszont annyira nem voltam felkészülve, hogy a garázsajtó ki sem volt nyitva, így a garázst pár másodperc alatt sűrű köd szerű füst borította el, szóval a túlélés reményében ki kellett menekülnöm, a gépet leállítva. 

Időhiány miatt sajnos csak ennyire futotta a tesztelés, bár legszívesebben ott maradtam volna Egerben. Ezen a hétvégén jóformán a motor miatt NEM megyek haza, mert tudom jól, hogy ha haza mennék, csak azzal foglalkoznék… Most viszont házikat kell csinálni, úgyhogy kénytelen vagyok várni még 1-2 hetet a teszteléssel……… ALIG VÁROM MÁR!

Hozzászólás