Összeesküvés elmélet 2


Vigyázat KOCKA tartalom! Feltárnám egy lassan igencsak megalapozott gyanúmat:

Jelenleg 3-4 weboldalt üzemeltetek az extra.hu berkein belül, azaz az extra.hu tárhelyről. Ingyenes tárhely, 2 giga, PHP, MySQL, minden ami kell, reklám nélkül, ingyen mindenkinek. Pár évvel ezelőtt azt mondtam volna, hogy ilyen csak a mesékben van. Manapság is más szolgáltatók szép summákat kérnek hasonló tárhelyekért, igazi csoda hát a nemrég feltámadt extra.hu szolgáltatásai, amik ráadásul jó ideje kitartanak fennakadások, leállások, problémák nélkül. Tényleg igazi csoda. VOLT?
Rengeteg fejtegetést hallani, hogy miért is éri meg ez az extrának, de ez már egy másik történet. Én is hallottam erre alternatívákat dögivel. De most nem erről szól a gyanúm. Sokkal inkább erről a levélről:

"Tisztelt oldaltulajdonos!
Böngészve az interneten bukkantam az önök oldalára is. Észleltem, hogy
ingyenes tárhelyen van tárolva, aminek nagyon sok hátránya van és
egyetlen előnye! Előnye, csupán ami a nevében is benne van, hogy
„ingyenes” szolgáltatásról van szó, de ez sajnos eltörpül a temérdek
hátrány miatt!
Az ön oldala az extra.hu
ingyenes szolgáltatónál van, kérem gondoljon bele, hogy miként tud
működni egy szolgáltató ha nincs bevétele egyáltalán? Valószínűleg ez
most csak a kampány időszak melyet kemény reform fog követni, hisz csak
beruházásokból és bevétel nélkül egy szolgáltatás életképtelen hosszú
távon! Tehát a későbbiekben vagy reklámmal pótolják ezt a bevételt,
vagy fizetőssé teszik a reklámmentességet hasonló képen más „ingyenes”
szolgáltatókhoz hasonlóan.
Továbbá kérem, gondoljon bele abba, hogy özönlenek a
felhasználók, ami folyamatos fejlesztést igényel, de bevételi forrás
hiányában ez lehetetlen. Kérem, vessen egy pillantást erre a képre: http://teracom.extra.hu/extra.JPG
! Ilyen nagy létszámot kiszolgáló Servereknél gyakoriak a leállások
melyet finoman úgy közölnek, hogy „karbantartás folyik” de hamarosan
elérhetőek lesznek az oldalak.

Utóbbi hátrány, amit említettem egyre gyakrabban fordul elő és
ez több perces, esetekben órás leállásokat eredményez, mely komoly
kiesést jelenthet oldala látogatottságában!

Továbbá az sem elhanyagolható tény hogy egy aldomain alatt
továbbá ingyenes tárhelyen tárolt oldal nem túl nagy megbízhatóságot
sugároz a látogatók, illetve leendő ügyfelek körében!

Levelünk nem körüzenet, hanem személyes megkeresés melyet az
is bizonyít, hogy személyre szabottan előzetes igénye nélkül
utánajártunk mely domainek érinthetik önöket melyek regisztrálhatók:Melyek regisztrációs költségeit itt találja meg: http://teracom.hu/index.php?id=domain

Továbbá, ha nem szeretné tárhelyét instabil rendszeren tárolni,
kérjük tekintse meg webhosting ajánlatainkat melyek minőségét minden
esetben szerződéssel garantáljuk!

Árlistánkat megtalálja itt: http://teracom.hu/index.php?id=webhost
…"

Nos, a levél elolvasása után nem sokkal egyik extra.hu-s weboldalam sem volt elérhető. Jött az ebben a levélben is belinkelt hibaüzenet. De hoppá! Az a hibaüzenet, ami szintén az extra.hu szerveréről nyílt meg (teracom.extra.hu/extra.JPG), mégis betöltődik! Jóformán egyik extrás oldal sem jött be, csak ez, ami a levélben is volt linkelve. Több óra múlva volt csak ismét elérhető az oldal, akkor is eléggé lassan, majd másnap a domain átirányításokkal volt a gond, és azóta többször is elérhetetlenek voltak az oldalak.
Megnéztem hát ennek a levélnek az ajánlatát, ahol szemtelenül olcsó, meglepően alacsony árak szerepeltek. Szintén közel a hihetetlen kategóriához.

Mindeközben pedig elgondolkodtam.. Az illető a levélben olyan domain ajánlatokat tett, amikhez hasonlókról működik valójában az oldal. Nem rejtem véka alá: riga.hu a domain, amin működik. Ha bárki megnézi, nem derül ki, hogy az extrás tárhelyről megy. Mégis a fickó hogyrigaklub.akármi -s ajánlatokat írt, ami pedig az extra.hu-s felhasználói neve a tárhelynek…

A végkövetkeztetés levonását rábíznám a kedves olvasóra. Annyi szent, hogy nem lepődnék meg, ha az "ingyen minden" szlogen csak beetetés lett volna…. 


Hozzászólás

2 Gondolat “Összeesküvés elmélet

 • Antal Gyula Attila

  Kedves blog tulajdonos!

  Próbáltam önt személyesen megkeresni de sajnos nem találtam e-mail címet amin elérhetném így hosszas hezitálást követően, úgy döntöttem itt adok önnek választ a történtekre!

  Első sorban szeretném ha megismerné rövid viszonteladói tájékoztatónkat melyet itt olvashat el: http://teracom.hu/index.php?id=viszontelado

  Ezek után egyértelművé válhat önnek, hogy a kéretlen reklámlevelek (SPAM) küldését tiltjuk, ennek következtében 1 viszonteladónkat leszámítva megváltunk tőlük, mert ezzel rossz fényt vetnek a vállalkozásra!

  “A végkövetkeztetés levonását rábíznám a kedves olvasóra. Annyi szent, hogy nem lepődnék meg, ha az “ingyen minden” szlogen csak beetetés lett volna…. ”

  Ha ezzel arra gondolt hogy az extra.hu a mi megbízásunkból bármiben manipulálta volna a tárhelyét tájékoztatom hogy téved! Nem is volt és nincs is semmilyen megállapodásunk az extra.hu-val sőt semmilyen kapcsolatunk nincs velük!

  A “szemtelenül alacsony” árakra visszatérve nagyon szívesen elárulom önnek miért ilyen alacsonyak az árak de ezt csak ha személyesen felkeres engem!

  Zárszóként annyit szeretnék még elmondani hogy keresőoptimalizálás közben véletlenül akadt egyik kollégánk a blogjára és a benne található bejegyzésre!

  További sikeres müködést kíván:

  Antal Gyula
  A TeraCom Webhosting szolgáltató tulajdonosa!

 • GrafUr

  Kedves Gyula!

  Először is köszönöm személyes, korrekt és hosszas reakcióját bejegyzésemre!
  Örülök, hogy Ön, személyesen tisztázza cégét érintő gondolatmenetemet, amit akkor aktuális (számomra) válság közeli helyzet hozott a felszínre. Weboldalaimnak sokáig kerestem megfelelő (és olcsó) tárhelyet, így amikor a fent olvasható furcsa véletlenek összejátszottak, összemosódtak egy összeesküvés elméletbe. 🙂
  Szerencsére az extra.hu-s tárhelyeimmel azóta nem volt semmilyen probléma, így nem fokozódott a helyzet, viszont a jelenleg is “szemtelenül alacsony” áraik továbbra is kíváncsivá tesznek!
  Ez ügyben még élni fogok a felkeresés lehetőségével! 🙂

  Üdvözlettel,
  GrafUr
  u.i.: Linkfal első linkjeként megtalálható saját weboldalam, amin keresztül lehetőség nyílik privát üzenet küldésére is!