Az égiek szeretnek… szívatni! – 5. nap 3


Először a nap számokban:
Mai megtett km: 200 km (de az milyen……)
Eddigi össz: 1028 km
Mai start: 11 óra, finish: 18.30
Aztán szóban:
Huh, hát tartalmas egy nap volt… Pedig kifejezetten rosszul indult. Bár nyugalommal tölt el, hogy az égiek törődnek velem, nem hagynak elszáradni, de köszönöm, nem kérek többet ebből a gondoskodásból! Reggel megint eső, mostmár a békés, sehova nem siető fajta… Még a tenger is lenyugodott, úgyhogy gondolkodtam is rajta, hogy maradok mlg, de erre elállt az eső, kisütött a nap… Értettem a célzást, húzzak onnan, össze is pakoltam, addigra már vízesre izzadtam magam a npsütésben.
Ahogy tegnap elterveztem, GPS nélkül indultam, a hagyományos, táblákat figyelős technikával. Na, aztán emiatt Vrsarban fél órát és 10 km-t keringtem, Vrsart keresve… 🙂 az egyik táblán még az volt, h Vrsar jobbra.. Én mentem is jobbra, aztán a többi tábláról eltűnt Vrsar. A hatalmas nudista kempinget megtalálva jöttem rá, h ott vagyok/voltam. Sebaj, biztos csak az előttem menő busz miatt nemláttam a várostáblát..

Vrsar

A városban nem álltam meg, csak az út széléről fotóztam párat. Ez után megnéztem a Limski fjordot, amit sehogy se bírtam lefotózni úgy, hogy vissza is adja azt a mesés látványt..
Limski kanal - azaz csatorna
Rovinj

Aztán megérkeztem Rovinjba… Huh, az a város… Csodaszép! Leparkoltam a gépet szolidan a belvároba, és végre magyar hang: egy apuka jegyezte meg a fiának, hogy "ez ám az igazi motor",és amikor ránéztem, egy felfele mutató hüvelykujjal hangsúlyozta véleményét. A következő magyar szó az egyik kis utcában ütötte meg a fülem. Egy fickótól származott, aki a telefonjának üvöltötte, hogy "itt minden utca szűk, te hülye!". Na ez megadta az alap hangulatot. 🙂 Valóban szűk minden utca, és ha nem kéne felfele mászni a templomhoz, akkor azt hinném, hogy Velencében vagyok. Teljesen velence hangulatú a város, ahogy az útikönyv is jósolta.
Rovinj
Rovinj

Pula, amfiteátrumAz idő ekkor kellemes, 23 fok volt, napsütés, minden jó! Jól éreztük magunkat a motorommal, vígan dolgoztak a lovak Puláig. Itt hamar meg is találtam az Amfiteátrumot, amit már láttam belülről, ezért most csak kívülről fotóózkodtam vele.. Aztán hopp, a háttérben viharfelők, és nagyon jönnek. Na, így aztán csak motorról néztem meg az egykori fórumot és a római templomot, mert pucolni kellett az eső elől.
Irány Opatija! Megnéztem a térképen, hogy milyen településeket kell megejtsek, és hajrá! Hamarosan látom is az egyik falu nevét egy jobbra mutató táblán, minden más irányba csak autópályás tábla, hát akkor biztos ez az az út! (…) hát nem! Ezt sajnos kb 20-30 km után,és kb 5 térképen nem lévő falu után láttam be, ráadásul mintha rossz irányból sütne a nap. Már épp azon gondolkodtam, hogy bekapcsolom a GPSt,aztán a "Pula" tábla azonnali cselekvésre késztetett. Amint bekapcsoltam, utól is ért az eső, ami elől menekültem, így gyors útszéli átöltözés, majd hosszas szakadó esőben motorozás.
Ez a hegyi szerpentineken, és a már emltett, különösen csúszós fehér betonon izgalmas dolog. Igaz, a kanyarokban fel volt marva, vagy ki volt cserélve nemcsúszósra. Aztán átérve egy hágón hirtelen elttűnt a rossz idő. Napsütés, meleg, lehet izzadni a meleg cuccban!
ismerős fjord
Majd egy ismerős fjord: Zaljev rasa (asszem), itt is jártunk már! 🙂 ezt elhagyva kezdődtek az igazi izgalmak: csúszós út, és kb 5 méterre lévő tenger (felülről nézve), ami még további 50 méterre volt igazából, csak épp lefelé. Baloldalt sziklafal, jobboldalt szakaddék, amitől olykor csupán térdigérő, 2-3 méterenként ismétlődő kőbuckák választottak el. Plusz a tudat, hogy milyen jól csúszik ez a beton… Na, innentől minden lélegzetvételnyi levegő tömény adrenalin volt, pedig mérsékeltem is a tempót egy 40-50esre. Fő az óvatosság. Aztán sikerrült megnyugtatnom magam, hogy ha leesnék, valszeg már nem élnék, mire vízbe érnék, így nem áll fenn a fulladás veszélye.. Innentől nyugodtan mentem tovább 40-50es tempóban, meg-megállva fotózni.

A sok izgalom után aztán lekanyarodtam Opatijába, miután végigmentem a sok gyönyörű palotával ellátott tengerparti városon. Opátija még mindig szép, és a sok szép emlék felidézése annyira lekötött, hogy elfelejtettem megállni… 🙂
Ekkor már fél szemem a Camping feliratú táblákat figyelte, de mindig csak táblák, kemping meg sehol. Opatiját már bőven elhagyva egy szép kis öbölnél megálltam fotózni,és inni… És nocsak, hát itt egy kemping! Viccesfiúk ezek: az "autokamp" tábla párméterrel a lehajtójuk UTÁN van… Ezért nem találtam én eddig egyetse. Innentől a szokásos: megkérdeztem menyi egy nap (12 € -sok!), aztán bejártam a kempinget, felderítve milyen is, és csak aztán csekkoltam be. Rapid sátorállítás, majd egy szintén rapid fürdés a tengerben, mert kutyahideg! Hiába, este fél8kor ez már csak ilyen…
kilátás a sátorból, vacsi közben

Aztán egy kellemes konzervvacsi, behúzódva a sátorba, az eső elől… Már megint! Most viszont csak kis szemerkélés, de éppen elég. A kempingben magyarok is vannak, például a szomszéd is, aki látva egy kővel bénázásomat, felkínált egy kalapácsot. Ekkor még nem tudtuk egymás nációját, ezért én szépen angolul el is fogadtam, majd amikor visszaadtam, és beszélgettünk pár szót angolul, derült ki, hogy mindketten magyarok vagyunk… 🙂
Holnapra egy újabb pihenő napot rendelek el, tetszik ez a hely. Igaz, itt valszeg nem fogok tudni netet szerezni, de ez majd egy kis WarWalking során kiderül. ha ezt olvassátok, az azt jelenti,hogy sikeres volt a net szerzés! 🙂
Grafur – 2007.08.11. 22:35


Hozzászólás

3 Gondolat “Az égiek szeretnek… szívatni! – 5. nap

 • Osika

  Szia!!
  Gyönyörű helyeken járkálsz! A szívinfarktus kerülget:sziklafal, szakadék, térdig érő kőbuckák, meg fehérbeton.Kérlek, légy óvatos!:-)Most a képek jól vannak feltéve, minden jól olvasható. Újabbb kajak arany! Osika

 • TRibor

  Hajrá GrafUr!!!
  Kitartás egyszer csak hosszabb ideig is kisüt a nap! Fényképezz 1000-el mert egy beszámolót várunk a honlapon is majd!
  Csak óvatosan, és jó utat!