2. Nap: Szlovénia – gazdagország, bódottá’


Először a nap számokban:
Mai megtett km: 388 km
Eddigi össz: 678 km
Mai start: 11óra, finish: 19.30

Aztán szóban:
Szlovénia szép! Mitöbb.. A határ hirtelen jött előre ki sem volt táblázva,és vele együtt hirtelen változott sok más is. Például a táj: hirtelen minden telek szépen gondozvva, rajtuk dolgozó emberek, a településeken mindenhol járda, és például a kerítések is összementek. Sehol egy drótkerítés, kapu se mindig, ahol mégis van, ott meg nyitva van, sarkig. Így például nem kell távirányítós kapunyitó… 🙂
Az utak is megváltoztak, sőt: ég és föld! Az erdei másfélsávos kisutak minősége is tökéletes (magyar viszonylatban), a többi meg asztallap. Még Mo.-n a hatalmas nyomvájúkkal küzdöttem, itt meg még a kátyú is ritka. Érdekes még, hogy itt nem 40essel vannak kitáblázva a falvak, hanem 70essel. Sokkal ésszerűbb, és betarthatóbbak a sebesség korlátok.
A forgalom is gyér, csak a határ körül volt nagy kamion forgalom, ott aztán kapaszkodtam is rendesen.
 a kis útAmúgy a táj mesés, és a GPS is jól navigál. Keresztülnavigált a már említett erdei kis úton, amiért eleinte mérges voltam (néha nagy teherautó szembe), de aztán a látvány kárpótolt!
Celice (vagymi) után meg végig az autópálya mellett, alatt, fölött ment az út. Ha 30 hatalmas viadukt alatt nem mentem át, akkor egy alatt se. Volt, ami alatt 2x is. 🙂 ezeket sajna nem fotóztam, inkább csak ámultam… 🙂
Csupán Ljubjanában volt, ahol le volt zárva az út, amin mentem volna.. Sebaj, "újratervezés", aztán oké, de valahogy csak kavarogtam még egy kicsit. Különösen fura, amikor ki van írva, Postojna balra (oda megyek), a GPS meg navigál egyenesen. Hittem neki, és végülis itt vagyok, szal igaza lehetett, bár sok dolog nincs a téképen, hiába a legújabb… A kemping viszont rosszul volt benne (ezt külön töltöttem rá), egy röpke 20-30 kmrel arrébb volt… :-/
Nagyon kellemes ez a kemping, igaz kint van az erdő közepén, így sehol sincsen wifi..viszont tökjó a zuhanyzó, van mosógép is, sőőt még konyha is gázfőzőkkel.. Hoppá! Sajna a post elküldésére egyik se jó, így majd csak holnap!

Amúgy furcsa dolog ez az egyedül motorozás. Végülis tudtam, hogy az lesz, de vannak új dolgok. Magyarországon kifejezetten rossz érzés volt, és amikor elhagytam tudatosult bennem, hogy mostmár csak magamra számíthatok. Ez kellemetlen érzés, viszont lelkesített a tudat amikor láttam változni a tájat, hogy a kaland most kezdődik. És tényleg!:) persze jobb lenne mondjuk egy barátnővel, de akkor már úgy, hogy ő is saját motorral. Az enyém megtelt, Full&Down!
Így, zenével pedig egészen más a világ! Induláskor persze most is gond volt, a házi némító kapcsoló megadta magát…piszkálgatás után sem jött rendbe, ígyhát kiiktattam, nem némítunk, punktum! Az új headset kicsit halk, de sikerült úgy betenni, h kevésbé lapítja szét a fülem. Az előző tegnap a 2 dimenzió negarív oldalára nyomta a fülemet… Fájdalmas dolog!


Végül pár tegnapi kép:
indulás
balatoni sötétedés

Grafur – 2007.08.08. 23:00

 

Hozzászólás