You & Me – Új korszak kezdete 2


Hát, elhoztam! 🙂 Tegnap megtettük első közös 33 kilométerünket az én új szerelmemmel, a Honda NTV 650-esemmel. Egy legalább 3 éve dédelgetett álom vált ezzel valóra, miután megtankoltam, és útnak indultunk.

Már a tankoláskor alig bírtam elővenni a bankkártyát, annyira remegett a kezem. Ugyan hideg volt, de korántsem emiatt remegett, hanem valami egészen mástól: az örömtől. A hideget onnantól kezdve, hogy felültem rá, egyáltalán nem éreztem, elöntött a boldogság érzése, és elnyomott minden mást.


Motoros cimborákkal, akiknek ezúton is köszönöm a felvezetést és a kimotorozást a gépezethez! 🙂

Ez a gép olyan, mintha nekem lenne teremtve. Egyrészt igazi kezesbárány. Már az első kilométerektől kezdve olyan érzésem volt, mintha mindig is vele motoroztam volna. A váltót már az első méterektől jól sikerült kezelni, egyedül visszaváltásoknál nem tudtam, hogy hanyadikban vagyok, egészen kb a 10. kilométerig..

Másrészt viszont igazi vadállat! Bármilyen fokozatban, bármilyen fordulaton ha odahúz neki az ember, elindul, mint akit hátba vágtak péklapáttal. Alacsony fordulatról is éppúgy elkezd húzni, mint magason, viszont alacsonyon beleremegve az egész gép, szinte darálja az aszfaltot (olyan érzés). 4000-es fordulat fölött pedig előjön belőle a fenevad, és tekintélyt parancsoló hanggal hasítja az utat.

Végre a mögülem jövő, mennydörgő dübörgés már nem másik motor hangja, hanem az enyém! 🙂 Külön élvezet motorfékkel lassítani, ahogy csak hallgatom a dübörgést, ami alólam jön. Egyáltalán nem hangos, hanem kellemes hangerejű, mély dübörgés. Pont, mint az álmaimban.. 🙂

A piros lámpánál állva megszokásból rángattam még néha a gázt (MZ-nél hozzászokik az ember), itt viszont olyan bődületes nyerítés jön ki a kb 50 lóból, hogy csakúgy olvadozok közben (a környéken meg mindenki odanéz :)).

Magyarázat a címhez és a zenéhez: Útközben folyamatosan, végtelenítve ez, a fent lejátszható zene ment a fejemben… Egy sort a dalszövegből kiemelve:

“One fine day, we’ll run away;
Don’t you know that Rome wasn’t built in a day”

Szabad asszociációban én máris arra gondoltam, hogy egy szép napon bizony együtt meghódítjuk Rómát! 🙂 … azt hiszem ez lesz a soron következő álom.. 🙂


Hozzászólás

2 Gondolat “You & Me – Új korszak kezdete

  • GrafUr

    Köszönöm Harkov a gratulációt! 🙂 Örülök, hogy végre egy kis örömöt is sikerült átadni itt, a blogon, nem csak az ellenkezőjét.. 🙂