Napozz Holddal!


Túl egy hajnal 4-ig tartó szakdogával küzdésen, aztán egy reggel 8-tól délig tartó “laboron”, majd egy (számomra) kb 5 percig tartó Iránytech2 ZH-n és egy csupán félig-meddig sikeres szakdolgozat konzultáción azt mondtam, hogy ha törik, ha szakad, akkoris elmegyek a “Napozz Holddal” Kispálfilm premierjére, és egyben utolsó vetítésére.

Bár mindenre sajnálom most az időt, mégis ez az egy ami szent és sérthetetlen volt. Ha már az utolsó koncertre nem mentem el, mert … nem volt időm, se pénzem, akkor már legalább ezt nem volt szabad kihagynom!

És milyen jól tettem! Bár kicsit többet vártam a dologtól, összességében a film nagyon tetszett, és az igazi élményt a zenekarral közös afterparty (a Westbalkánban) adta volna, de erre már tényleg nem mertem időt áldozni. Helyette közel végtelenítve megy azóta is a moziban kapott duplaDVD.. 🙂

A filmből amúgy hiányolok pár dolgot, ami valószínűleg volt a koncerten, visszanézve pedig nem derül ki (pl több Csík Zenekaros, vagy Kiss Tibis közös dal), valamint a film felépítése is kicsit kusza nekem. Érzésem szerint a koncert időbeliségét nem követi, de a dalok kronológiai sorrendjét sem, ezért tényleg nem teljesen értem, miért ilyen sorrendben lettek összevágva. Igaz ez a párbeszédes/beszélgetős részekre is, nekem kicsit kusza, bár ettől ébred igazán a nézőben a spontán érzés, és emellett még plusz információkat és érdekességeket is rejtenek ezek a beszélgetések, amikor az együttes sztorizgat.

A kuszaság viszont a lényegen nem változtat: A hangulata iszonyatosan jó! Átadja a koncert érzését, és hihetetlen, de igaz: tán mind a 16 kamera képe fel lett használva a film készítéséhez! Ez rengeteg és szerintem igen jó vágást tett lehetővé, baromi jól, ha kell pörgősen, ha kell lassan van összevágva, annyi szent!

A hangzás eszméletlen, a koncert felvételek gyönyörűen szólnak! Óriásit szólt a moziban térhangzásban, de nagyon jó a kényelmes fülhallgatón, de még a TV mono hangszóróján is! A DVD-re 5.1-ben és DTS-ben is felkerült, alig várom már, hogy valamikor meghallgathassam majd házi 5.1-en is.

Minden Kispál rajongónak kötelező darab!

Hozzászólás