A világ figyelmébe: OTTHONUNK 12


Egy nagyon nagy kérésem lenne minden erre tévedő felé: 1,5, azaz MÁSFÉL órát szeretnék kérni mindenki életéből, méghozzá gyönyörű, festői természet képek csodálására, és egy eszméletlen és egyben sokkoló történet meghallgatására, ami rólunk szól; mindezt leírhatatlanul szép aláfestő zenével.

A film ingyenes, és a youtube-on teljes hosszában végignézhető, akár nagy felbontásban is, elsősorban angol felirattal (de lejjebb leírom, hogyan válthatod magyarra). Ezt a dokumentum filmet 88 EZER ember készítette, és a világ legnagyobb márkái szponzorálták. Szívem szerint a világ összes fejlett országában KÖTELEZŐVÉ tenném, de ennyi leírás után jöjjön a film linkje:

Sajnos csak Június 14-ig megtekinthető, ezért kiemelten szeretnék kérni mindenkit, hogy addig nézze meg, amíg így, ingyen lehet! A másfél óra alatt az első félórában megismerhetjük a földünk történetét, kialakulását, az élet kialakulását, és a természetes körfolyamatokat, amik fenntartják az örök egyensúlyt. Azaz csak fenntartották, ugyanis a film ezt követő egy órájában az utóbbi párezer évről, az emberiség koráról, és annak is az utóbbi pár évtizedéről szól leginkább, amik során az első félórában megismert egyensúlyok visszavonhatatlanul felborultak.


Nem árulok el szerintem nagy titkot, hogy ennél a résznél a néző sokkolva lesz a néző a történet, a képek és a zene által. Viszont szerencsére van megoldás a helyzetünkre, és a civilizációnk megmentésére… ezzel lesz feloldva a néző sokkolt lelkivilága, és ezzel válik ez a film az egész fejlett társadalom számára egy kötelező darabbá!

Sajnos online még nem nézhető hivatalos magyar felirattal, viszont a youtube-nak van olyan szolgáltatása, hogy egy meglévő feliratot a google translate segítségével lefordítson nekünk magyarra. Nem lesz hibátlan fordítás, erősen magyartalan, és hibás lesz, de egy kis kreativitással talán érthető. Elérni pedig úgy tudjuk, hogy a videó jobbalsó sarkában lévő felfele mutató kis háromszögű gombra kell vinni az egeret, ekkor feljön egy kis menü. A menüben lesz egy "CC" jelzésű gomb, mellette pedig balra mutató kis fehér háromszög. Arra kell rávinni az egeret, ezzel kijön baloldalra is egy kis menü, benne felül a "Translate… BETA" felirat. Na, erre ráklikkelve jön be egy ablak, amiben az alsó lenyíló menüvől a "Hungarian"-t kell kiválasztani, majd az alatta lévő "Translate" gombra kattintani.
Ezzel a googlenak egy robotja lefordítja az angol feliratot magyarra, de ugye a gépi fordítás soselesz tökéletes, fenntartásokkal fogadjuk!

Ha még ennyi nem lett volna elég, akkor íme a film trailere:


Hozzászólás

12 Gondolat “A világ figyelmébe: OTTHONUNK

  • 115131

    Nem tudom hanyadik film…? Tudjuk, látjuk, érezzük… és az a 2 % uralkodik, leszarja, nem érdekli. Pedig a legborzalmasabb (még látványra is) a multi, a nagyüzem. Elég lenne kezdésnek azt a kevés munkást nem beengedni a “munkahelyére”… csinálja a tulaj a gépeivel azt, amit tud. Másik oldalról pedig… nem mekiben falni, nem autózni, nem vásárolni kellene…

  • andris

    Na nemtom, ma rosszkedvem van mert másnapos vagyok kicsit, de nekem is az jutott eloszor eszembe, hogy már hány éve is megy ez az egész? Azt a fotót az űrből amin először látszott a foldgolyo azt hany eve csinaltak? Vagy már húsz? Lehet több… Attenborough könyv meg mikor volt eloszor a kezembe, az is van vagy 15 éve.

    Szal örülök meg minden, és meg is fogom nézni természetesen, dehát nemtom, mi ez a rossz erzesem allandoan h hú, ha, kotelezo. Az amugy csak megis.

  • eL

    Érzek némi disszonanciát egy motoros blogon megjelent “ne égessünk már el annyi szénhidrogént csak úgy passzióból” felhívás irányában.

    Bocs.
    s vegyetek kevesebb PETpalackot, érted?

  • GrafUr

    Először is köszönöm a sok reakciót! 🙂
    Aztán elsősorban eL írására reagálnék: van benne valami… Sajnos itt a szenvedély csap össze az ésszerűséggel, mert ha kicsit visszaolvasol láthatod, hogy motoros ÉS (lassacskán, néhol) biciklis blog. A motor egész héten pihen, olyankor a bicikli az úr, hétvégéken pedig ha tehetem, élvezkedek vele, és túrázok, világot járok, nameg nyáraláskor is. De amikor csak tehetem, akkor városban bicikli…
    “Sajnos” a motoros szenvedély mélyebb gyökerekre nyúl vissza, mint a környezett tudatosság, de ahol tudom, ott behozom a hiányosságot, és remélem majd egyszer mérnökként is sikerül! 😉

  • Szalay

    Nemtom észrevettétek-e a creditekben, hogy a zenét a magyar szimfónikus együttes játsza, és a magyar rádióban vették fel:) nem is tudtam