Wanted (2008) 2


Késői órák és a holnapi koránkelés okán csupán csak pár szót írnék erről a remek kis moziról!Nem nagyzolás az angol cím, ennek tényleg nincs magyar címe, pontosabban magyarul is Wanted a címe.



Ez a film egy kicsit Equlibrium, egy kicsit Mátrix, egy kicsit Harcosok klubja, és egy kicsit nagyon ezek egyedi keveréke. A történet izgalmasra, és pörgősre sikerült, ahogy egy ilyen akciófilmnek illik. Kellemes csavarások vannak a szálakban, és még kapunk egy kis lélektani üzenetet is a végére, ami az ilyen akciófilmektől nem egészen megszokott. Kellemes meglepetés, hogy a lélektani üzenet címzettje maga a néző, az egyén, az üzenet pedig tiszta: Vedd kezedbe a sorsodat!
Ezt teszi a főszereplő is, aki egy igazi balfék, egy kisbetűs senki, tökéletes lúzer. Mind a munkájában, mind a magánéletében vesztes. Ez a személyiség formálódik át szépen lassan, nem kis küzdelem árán egy SZÖVETségnek nevezett szervezeten keresztül. Többet nem is mondok el a történetről, mert az már spoiler lenne, legyen annyi elég, hogy érdemes megnézni! A szokványos akción és izguláson túl a film még ad is valamit, ezért én felvenném az egyszer érdemes megnézni listára!



Magyar cím hiányában azonban nem mond sokat a "Wanted", a szinkronosok helyében én biztosan kitalátam volna valami hangzatos magyar címet, mint például: "A SZÖVET-ség", vagy "A sors fonala", vagy "Az élet szálai", bár inkább akciót rejtő címként: "Sorsjátszma", vagy "Kifürkészhetetlen"… najó, ez már inkább komolytalan, abba is hagyom.






Hozzászólás

2 Gondolat “Wanted (2008)

  • 107513

    A szövetség már foglalt, bár nem a kötőjeles verziója. Szerintem jól volt megvalósítva a film, de alapjaiban szar volt (sors fonalak, na ne röhögtessetek.) Plusz elég összecsapott volt a vége. De ez csak az én véleményem.

  • GrafUr

    Hát, nemtom, nekem a vége is tetszett, nem éreztem összecsapottnak, viszont nekem ezek a sorsfonalak is bejöttek.. 🙂 Elvégre nem nagyobb hülyeség, mint pl egy időgép, csak itt nem volt fölösleges tudományos magyarázattal alátámasztva. Nekem így jobban bejött, mintsem megmagyarázták volna tudományosan, és bebizonyították volna, hogy ez így létezhet!